Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

Si të qëndroni përpara me robotët e tregtimit të kriptove

Published date:

Si të qëndroni përpara me robotët e tregtimit Crypto - Koha e leximit: rreth 4 minuta

Përdorimi i robotëve të tregtimit për tregtimin tuaj të kriptove mund të jetë argëtues dhe, në të njëjtën kohë, fitimprurës - nëse e kuptoni siç duhet. Shumë tregtarë me përvojë të kriptove i gjejnë robotët të domosdoshëm në përpjekjen e tyre për të mposhtur tregjet dhe mund të dëshmojnë suksesin që ofrojnë këto zgjidhje tregtare.

Kombinuar me analizën e plotë të tregut, kërkimin e informuar dhe një nivel të thellë të njohurive të industrisë, robotët mund të vijnë në ndihmë për të ndihmuar tregtarët e kriptove - si të rinj ashtu edhe të vjetër - të marrin vendime optimale të tregtimit.

Këta robotë, të cilët u mundësojnë tregtarëve njerëzorë të ekzekutojnë tregtimin e automatizuar, janë jashtëzakonisht jetik në hapësirën e kriptove ku disa faktorë – duke përfshirë lajmet dhe psikologjinë e turmës – kontrollojnë tregun. Tregtarët duhet vetëm të kryejnë më shumë funksione të ngjashme me monitorin për të siguruar që roboti të funksionojë siç duhet dhe tregtitë të ekzekutohen siç është planifikuar.

        

  Në këtë

Neni

Çfarë janë robotët e tregtimit?

Pse të përdorni robotët e tregtimit të kriptove?

Përparësitë e robotëve të tregtimit  

Disavantazhet

Përfundim

        

________________________________________________

Çfarë janë robotët e tregtimit?

Bot-et e tregtimit janë në thelb algoritme që shërbejnë për të kryer mijëra llogaritje komplekse në vazhdimësi të shpejtë, duke luajtur një rol kyç në procesin e investimit dhe tregtimit. Të programuar për të ndjekur një sërë hapash për të përfunduar detyrat e dhëna, si marrja e vendimeve tregtare kur janë plotësuar disa parametra, algoritmet klasifikojnë të dhënat e tregut në çmime në rritje dhe ulje për tregtarët që të marrin vendime të informuara në lidhje me tregun. Tregtimi algoritmik përdoret në shumicën e tregjeve të kapitalit.

Në hapësirën e kriptove, robotët kanë një sërë kushtesh të integruara që lidhen me situatën aktuale të tregut. Këto i ndihmojnë tregtarët të kuptojnë më mirë tregun: tendencat dhe korrigjimet, konsolidimet anësore të çmimeve dhe çfarë strategjie tregtare të vendosin, p.sh. mesatarja e kostos së dollarit (DCA) ose tregtimi në rrjet. Për platformat e tregtimit, vendosja e këtyre robotëve tenton të ndihmojë në përmirësimin e cilësisë së tregut dhe të sigurojë likuiditet në tregjet e tyre, duke e bërë atë një fitim të favorshëm si për tregtarët ashtu edhe për shkëmbimet.

________________________________________________

Pse të përdorni robotët e tregtimit të kriptove?

Qëllimi kryesor i robotëve të tregtimit - të cilët tani po bëhen më të aksesueshëm për investitorët individualë, veçanërisht në hapësirën e kriptove - është të ndihmojë tregtarët të aksesojnë probabilitetet e tregut në opsionet e tregtimit përpara tyre.

________________________________________________

Përparësitë e robotëve të tregtimit

Nga ana tjetër, përdorimi i robotëve mund të përfitojë tregtarët në mënyrat e mëposhtme:

  • Bots tregtare krijojnë urdhra blerjesh dhe shitjesh në përputhje me kushtet e vendosura nga tregtari. Bot tregton aktivet në mënyrë strategjike në të njëjtën kohë me situatat e tregut dhe bazuar në të dhënat historike.

  • Robotët e tregtimit janë mjaft efikas dhe të saktë në marrëdhëniet e tyre. Ata operojnë me shpejtësi rrufeje në kryerjen e tregtive. Në një hapësirë ku shpejtësia me të cilën dikush blen ose shet një aktiv përcakton fitimin që një tregtar ka të ngjarë të bëjë, robotët ndihmojnë për të shmangur vonesat ose gjasat për të kryer gabime që janë të zakonshme për njerëzit.

  • Bots tregtare janë aktive gjatë gjithë kohës. Meqenëse është e pamundur për çdo tregtar të qëndrojë zgjuar duke monitoruar tregun dhe tregtitë e tyre gjatë gjithë ditës, aftësia e robotëve të tregtimit për të funksionuar pa ndërprerje i bën ata një zgjedhje të përsosur për të trajtuar aktivitetet përkatëse. Përgjatë linjës, tregtarët fitojnë para nga luhatjet e çmimeve, fitimet në rritjet dhe kursimet në nivelet më të ulëta.

  • Ndryshe nga njerëzit, robotët janë pa emocione dhe nuk ndikohen nga ndjenjat e tregut në tregtimin e tyre dhe as nga lakmia për fitim ose frika e humbjes.

  • Robotët e tregtimit të kriptove priren të analizojnë të dhënat voluminoze të tregut dhe të paraqesin një kurs specifik të veprimit tregtar për një aktiv të caktuar. Rezultatet e rafinuara, bazuar në të dhënat e personalizuara të tregtarit, ndihmojnë për të dhënë tregues për rreziqet e mundshme në treg që mund të jenë vendimtare për një vendim investimi.

  • Bots-et e tregtimit mund të testohen për të vlerësuar performancën e tyre dhe të rregullohen mirë për të marrë vendime më të mira tregtare përpara se të vendosen në kohë reale. Disa robotë tregtarë, të tillë si bot Margin , gjithashtu i lejojnë përdoruesit të krijojnë dhe drejtojnë strategjitë e tyre tregtare.

________________________________________________

Disavantazhet

Këtu janë disa nga anët negative të përdorimit të një roboti tregtar në kripto:

  • Bots nuk mund të mendojnë në mënyrë të pavarur. Ata janë programuar të ndjekin një rutinë që mund të jetë katastrofike nëse monitorohen dobët, në një periudhë paqëndrueshmërie të paprecedentë të tregut ose në raste të tjera ku njerëzit do t'u duhet t'u besojnë instinkteve të tyre. Ky mund të mos jetë një plus për fillestarët në tregtimin e kriptove.

  • Ndërsa përdorimi i robotëve të tregtimit nga shumë tregtarë mund të lehtësojë sigurimin e likuiditetit në tregun e përgjithshëm, disa tregtarë mund të gërryejnë shpejt likuiditetin, veçanërisht në platformat që u mungojnë mjaftueshëm kur përdoren strategji të caktuara tregtare.

________________________________________________

konkluzioni

Përfitimet e përdorimit të robotëve të tregtimit janë shumë më të mëdha se të metat. Kur angazhohen në mënyrë korrekte dhe me njohuri të mjaftueshme të tregut, tregtarët e kriptove kanë një shans më të mirë për ta çuar zanatin e tyre në një nivel tjetër në drejtim të fitimit të largpamësisë, përvojës dhe fitimit. Robotët e tregtimit të kriptove mund të mos jenë të përsosur, por ato mund t'ju ndihmojnë të tregtoni më mirë kur i programoni siç duhet. Pavarësisht nëse zgjidhni të përdorni një robot si DeltaBadger për të mesatares së kostos së dollarit të blerjeve tuaja të kriptove, ose të vendosni Marzhin për tregtimin në rrjet, shanset tuaja për të mposhtur tregun rriten jashtëzakonisht me robotët e tregtimit.

Ndërsa mund të jetë e mundur që tregtarët të hartojnë dhe të ekzekutojnë robotin e tyre tregtar, ekspertiza teknike dhe burimet e tjera të nevojshme për të krijuar këto skripta mund të jenë jashtë aftësive të shumë njerëzve. Prandaj, zakonisht është më i përshtatshëm për të vendosur zgjidhje të palëve të treta si ato që ofron ProBit Global, si Margin , DeltaBadger dhe Hummingbot . Me platformën e duhur, tregtimi i kripto-boteve mund të jetë shumë fitimprurës.

Ia vlen të provoni një bot për një përvojë më të mirë tregtare.

Related articles