Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 29

Published date:

ICYMI, këtu janë disa nga zhvillimet kryesore në hapësirën e kriptove dhe blockchain gjatë javës së kaluar që ne mendojmë se duhen vënë re. Na tregoni se çfarë mendoni për përpilimin, abonohuni dhe duartrokitni nëse ju pëlqen. Gëzuar lexim!

Letra e bardhë e Bitcoin shënoi 14-vjetorin

Javën e kaluar shënoi 14 vjetorin e botimit të bardhë të Bitcoin nga personi i supozuar me pseudonim i quajtur Satoshi Nakamoto.

Më 31 tetor 2008, letra e bardhë e titulluar "Bitcoin: Një Sistem Elektronik i Parave Peer-to-Peer" u botua dhe që atëherë ka hapur rrugën për projekte inovative, veçanërisht të bazuara në teknologjinë themelore të blockchain.

Duke përfaqësuar një rrjet inovativ pagesash dhe një lloj të ri parash, Bitcoin futi "mundësinë e tregjeve vërtet të lira, plotësisht të decentralizuara, me rrezik të lartë dhe shpërblim të lartë". Bitcoin vazhdon të drejtojë evolucionin e një ekonomie paralele dixhitale së bashku me sistemin tradicional të financave.

Interesi global për Bitcoin, çmimin e Bitcoin, Bitcoin falas, Mining Bitcoin, etj është rritur në dekadën e fundit

Hong Kongu bëri një tjetër shtytje për të qenë një forcë udhëheqëse në Crypto

Javën e kaluar, qeveria e Hong Kongut dhe rregullatorët financiarë, lëshuan një deklaratë politike për të zhvilluar sektorin e aseteve virtuale . Ata po rritin punën përgatitore për një regjim të ri licencimi për Ofruesit e Shërbimeve të Aseteve Virtuale, edhe pse Komisioni i Letrave me Vlerë dhe të Ardhme kryen një konsultim publik se si mund t'u jepet investitorëve me pakicë akses në asetet virtuale.

Qeveria hap mundësinë për të pasur Fonde të Tregtuara në Shkëmbim (ETF) në VA në tregun e saj, thotë ajo , dhe si një qendër financiare ndërkombëtare, është gjithashtu e hapur për rishikimin e ardhshëm mbi të drejtat e pronësisë për aktivet e tokenizuara dhe ligjshmërinë e kontratave inteligjente. thuhet.

Sipas Sekretarit për Shërbimet Financiare dhe Thesarin, Christopher Hui, deklarata e politikës është në njohjen e potencialit të DLT dhe Web3 për t'u bërë e ardhmja e financave dhe tregtisë, dhe se si Hong Kongu po përgatitet të përqafojë të ardhmen për të mirëpritur grupimin. i Fintech, komuniteti VA dhe talentet.

Në Hong Kong duke përqafuar ETF-të e së ardhmes së aseteve virtuale

Komisioni i Letrave me Vlerë dhe të Ardhmeve të Hong Kongut (SFC) javën e kaluar përcaktoi kërkesat që do të konsideronte për të autorizuar fondet e tregtuara në shkëmbim (ETF) kryesisht përmes kontratave të së ardhmes. Këto ETF të aktiveve virtuale të së ardhmes kanë potencialin për të rritur ekspozimin e investitorëve ndaj aseteve virtuale, por SFC është i shqetësuar për rreziqet e rëndësishme që lidhen me investimin në asetet virtuale. Ndërsa SFC tregon gatishmërinë e saj për të inkurajuar ETF-të e së ardhmes së aktiveve virtuale, disa nga kushtet e saj të vendosura për kompanitë e ardhshme për të demonstruar likuiditet të mjaftueshëm dhe të paktën tre vjet histori të provuar në menaxhimin e ETF-ve.

Ky dhe disa zhvillime të tjera të fundit përbëjnë një pjesë të asaj që e bën CEO i një prej konsorciumeve më të mëdhenj në Hong Kong, New World, të sugjerojë që rajoni i posaçëm administrativ është në gatishmëri në lidhje me kriptomat. Cheng Zhigang vuri në dukje në Javën e FinTech në Hong Kong se një faktor kyç që mund të funksionojë në avantazhin e rajonit është marrëveshja një vend, dy sisteme. Ai thotë se Hong Kongu mund të bëhet i vetmi vend në Kinë ku shërbimet e aseteve virtuale ofrohen ligjërisht.

Edhe Singapori bëri një shtytje

Pati gjithashtu disa zhvillime në Singapor për të mbështetur ekosistemin e lulëzuar të kriptove dhe blockchain, si dhe avancimin e inovacionit fintech. Autoriteti Monetar i Singaporit (MAS) lëshoi licenca për dy emetues të monedhave të qëndrueshme, Paxos dhe Circle.

Paxos është një platformë e infrastrukturës blockchain me bazë në SHBA dhe lëshues i stablecoin USDP. Ajo mori një licencë për të ofruar shërbime simbolike të pagesave dixhitale sipas Aktit të Shërbimeve të Pagesave 2019. Kjo i mundëson Paxos të ofrojë asete dixhitale dhe produkte dhe shërbime blockchain, për kompanitë me vendbanim në Singapor.

Circle Internet Financial, firma dixhitale fintech dhe emetuesi i monedhave të qëndrueshme USD Coin (USDC) dhe Euro Coin (EUROC), ajo mori një miratim në parim si mbajtës i Licencës së Institucionit të Madh të Pagesave për të ofruar produkte simbolesh dixhitale të pagesave, ndërkufitare dhe shërbimet e transfertave të brendshme në Singapor.

DOT shpalli Morphing, nuk është më një siguri

Në përputhje me pikëpamjet që ka ndarë në angazhimin e tij me Komisionin e Sigurimeve dhe Shkëmbimeve të SHBA-së (SEC) për tre vitet e fundit, Fondacioni Web3 javën e kaluar njoftoi se DOT, aktivi dixhital vendas i blockchain Polkadot, është shndërruar dhe nuk është më një sigurinë.

Fondacioni thotë se mori një Kuadër të publikuar nga SEC në prill 2019, i cili tregoi ekzistencën e një rruge të përputhshme përpara që do të lejonte që një aktiv dixhital që fillimisht u ofrua dhe u shit si një vlerë të rivlerësohej.

Ai thotë se ndoqi rrugën dhe rrethanat shoqëruese që do të lejonin që një aktiv dixhital të mos ishte më siguri për qëllimet e ligjeve federale të letrave me vlerë të SHBA. Fondacioni tani i sheh ofertat dhe shitjet e ditëve aktuale të DOT si jo transaksione letrash me vlerë dhe DOT, jo siguri. Përkundrazi, thotë ai, DOT është thjesht softuer.

Ai e përshkruan transformimin si një arritje historike drejt realizimit të Web3.

Meta merr NFT-të e Instagramit në një udhëtim tjetër

Duke vazhduar përditësimin e fundit, Meta thotë se krijuesit në Instagram së shpejti do të jenë në gjendje të bëjnë NFT -të e tyre dhe t'ua shesin ato ndjekësve të tyre si brenda ashtu edhe jashtë platformës së mediave sociale. Ai gjithashtu planifikon të ofrojë një treg për NFT-të duke filluar me një paketë veglash nga fundi në fund të bazuar në blockchain Polygon që do të mbështesë krijuesit që nga faza e krijimit përmes ekspozimit dhe shitjes.

Meta thotë se veçoritë e reja po testohen fillimisht në SHBA, edhe pse zgjeron llojet e NFT-ve që mund të shfaqen në Instagram për të përfshirë video dhe duke shtuar mbështetje për Solana blockchain dhe portofolin Phantom si një shtesë e re për blockchain dhe portofolat ekzistues .

Arweave është e lumtur që Meta do të përdorte platformën e saj për të ruajtur përgjithmonë NFT-të nga Instagram. Themeluesi i saj, Sam Williams, vlerëson vendimin e Metës për të zbatuar ruajtje të përhershme për përdoruesit e tyre dhe vëren se "Përhershmëria e NFT është një shenjë e cilësisë së aseteve dixhitale".

Meta i çon NFT-të në Instagram në një lartësi të re

Binance adreson pretendimin për përpunimin e transaksioneve iraniane pavarësisht sanksioneve të SHBA

Raporti AReuters pretendoi përsëri se shkëmbimi më i madh i kriptove në botë për nga vëllimi i transaksioneve, Binance, ka përpunuar transaksionet iraniane që nga viti 2018, pavarësisht sanksioneve të SHBA-së që synojnë shkëputjen e Repulikut Islamik nga sistemi financiar global.

Duke cituar të dhëna nga firma e analitikës së blockchain, Chainalysis, raporti thekson se një vlerë prej rreth 8 miliardë dollarësh ka rrjedhur midis Binance dhe shkëmbimit më të madh të kriptove në Iran, Nobitex, i cili supozohet se ofron një udhëzues në faqen e tij të internetit për përdoruesit që të anashkalojnë sanksionet. Një raport i mëparshëm në korrik bëri të njëjtin pretendim që CEO i Binance, Changpeng Zhao, e minimizoi disi . Për pretendimin e fundit, Binance vëren se ka disa nga masat mbrojtëse më të rrepta rreth transaksioneve të tilla dhe zakonisht krijon një grup pune për të zgjidhur çështjen pasi të gjendet. Kreu i saj global i sanksioneve, Chagri Poyraz, tha se ata "do të punojnë pa u lodhur për të mësuar mësimet e nevojshme dhe për të vënë në vend proceset dhe teknologjinë për të zvogëluar shanset e një gabimi të përsëritur".

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles