Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 21

Published date:

Javën e kaluar, ne zbuluam se shlyerja e pretendimeve nga Mt. Gox ndaj kreditorëve është afër, ndërsa shfaqja e NFT tani është zgjeruar në hapësirën e mediave sociale (nga Instagram vetëm për të shtuar Facebook). Lexoni më shumë në ProBit Bits të kësaj jave.

Irani ndërmori hapa për të frenuar minierat e paligjshme të kriptove

Javën e kaluar, qeveria iraniane thuhet se miratoi dhe filloi lëshimin e lejeve për minatorët e kriptomonedhave që operojnë në vend. Raportet lokale thonë se minatorët tani kanë nevojë për dy licenca përpara se të mund të operojnë. E para është që një subjekt të njihet si një minator ligjor i kriptomonedhave në Republikën Islamike, ndërsa tjetri i mundëson atij të minojë. Viti i kaluar ka parë që biznesi i minierave të kriptove të përballet me disa sfida në Iran, veçanërisht sa i përket përdorimit të energjisë elektrike. Vendi ndaloi minierat e kriptomonedhave dy herë në vitin 2021 për të lehtësuar presionin mbi infrastrukturën e tij energjetike. Deri në dimrin e kaluar, kompania shtetërore e energjisë elektrike ia atribuoi rreth 10% të ndërprerjeve të energjisë elektrike gjatë sezonit, minierave të paligjshme të kriptomonedhave.

Përveç kësaj, Irani ka qenë i këndshëm deri në kriptovalutat kohët e fundit. Lëvizja e tij e fundit ishte në fillim të këtij muaji kur vendi njoftoi se Bitcoin do të pranohej si një mjet për të paguar importimin e artikujve si automjete në vend të monedhave fiat si dollari amerikan ose euro.

Zgjedhja e Liz Truss si kryeministre britanike sjell të kaluarën në Crypto

Një postim në Twitter që zonja Liz Truss bëri në lidhje me kriptovalutat në vitin 2018 u rishfaq pasi u zgjodh si kryeministrja e re britanike javën e kaluar. Ajo ishte Kryesekretare e Thesarit në atë kohë. Në Twitter , ajo deklaroi se kriptovalutat duhet të mirëpriten në Mbretërinë e Bashkuar "në një mënyrë që të mos kufizojë potencialin e tyre". Ajo supozohej se po mbronte për çlirimin e zonave të sipërmarrjeve duke hequr rregulloret që kufizonin prosperitetin. Që kur ajo mori detyrën si kryeministre, asnjë deklaratë e lidhur me kripto-n nuk është lidhur me të për të përcaktuar nëse ajo ende i mban ato pikëpamje, siç bëri për kripto-n katër vjet më parë.

Pasuritë e kriptove të rusëve mund të ngrihen në Mbretërinë e Bashkuar pasi vendi përditëson listën e sanksioneve

Javën e kaluar, Zyra e Komonuelthit dhe Zhvillimit të Jashtëm përditësoi Listën e Sanksioneve të Mbretërisë së Bashkuar për rusët e përcaktuar sipas rregulloreve të një akti. Prodhuar nga Zyra e Zbatimit të Sanksioneve Financiare (OFSI), udhëzimi i përgjithshëm thekson disa masa që duhen marrë kundër çdo individi/entiteti të listuar , veçanërisht në rastin e përpjekjes për t'iu shmangur sanksioneve financiare kundër Rusisë. Masa të tilla përfshijnë një ngrirje të aseteve dhe asetet e kriptove janë ndër ato që konsiderohen të mbulohen nga përkufizimet dhe për këtë arsye janë kapur nga kufizimet e sanksioneve financiare.

Ofruesit e shkëmbimit të kriptove janë ndër firmat përkatëse që u nënshtrohen detyrimeve specifike të raportimit siç përcaktohet në Aktin e Sanksioneve. Ata pritet që, ndër të tjera, të ngrijnë fondet ose burimet ekonomike të një personi të caktuar nëse e dinë ose kanë 'arsye të arsyeshme për të dyshuar' se kanë të tilla në posedim ose kontroll ose janë duke u marrë me ta.

Kina nis një veprim special për të trajtuar shkeljet në internet duke përfshirë NFT-të

Administrata Kombëtare e të Drejtave të Autorit të Kinës (NCAC) ka nisur veprimin e saj special të 18-të radhazi për të luftuar shkeljet në internet dhe piraterinë, duke përfshirë ato që lidhen me tokenat e pandryshueshëm (NFT).

I bashkuar nga NCAC, Ministria e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit, Ministria e Sigurisë Publike dhe Zyra Shtetërore e Informacionit në Internet, veprimi special i quajtur "Rrjeti i shpatës 2022" synon të korrigjojë katër aspekte të industrisë.

Sipas deklaratës publike të NCAC , kjo përfshin përdorimin e paautorizuar të veprave të artit, muzikës, animacionit, lojërave, filmave dhe televizionit të njerëzve të tjerë për të krijuar NFT. Ekziston edhe fusha e letërsisë ku përdorimi dhe shpërndarja e veprave letrare në internet si video të shkurtra ose artikuj të tjerë audiovizualë pa autorizim konsiderohen shkelje.

Shkelje të tjera që duhen korrigjuar janë ato që lidhen me shitjet e produkteve në internet, veçanërisht ato që abuzojnë me rregullin e "strehës së sigurt". Aksioni do të shohë që agjencitë qeveritare të forcojnë mbikëqyrjen e të drejtave të autorit të platformave online, të hetojnë dhe të merren me mënyrën se si ato kryejnë përgjegjësitë e tyre kryesore.

Bitcoin i pashpenzuar arriti në ATH

Sipas GlassNode, javën e kaluar pa vëllimi i furnizimit me Bitcoin që ka mbetur i pashpenzuar për të paktën një vit, ka arritur një nivel të ri të të gjitha kohërave.

Firma e të dhënave blockchain vëren se furnizimi preku 12.589 BTC. Kjo është e barabartë me 65.77% të furnizimit qarkullues, thuhet, duke shtuar se një ofertë e tillë në rritje e fjetur është një karakteristikë e tregjeve të ariut të Bitcoin.

Java pa një rënie 24-orëshe prej 6% dhe 8% të çmimeve të Bitcoin dhe ETH respektivisht në një moment. Kjo rezultoi në një shumë likuidimi prej rreth 340 milionë dollarësh, sipas një grupi kryesor të minierave, F2Pool, i cili tregon se makinat e minierave të Bitcoin si T17 M21 kanë rënë nën nivelin më të ulët.

Uniswap Mbështet Merge, Pa Forks

Lidhur me përmirësimin e ardhshëm të Merge në rrjetin Ethereum, F2Pool vlerëson se miniera e ETH do të përfundojë midis 10 dhe 20 shtator, por grupi i tij do të funksionojë si zakonisht deri në përfundim. Për Uniswap Labs, startup-i i decentralizuar i financave thotë se mbështet përmirësimin e The Merge dhe nuk ka plane të lejojë ndonjë fork në aplikacionin e saj të internetit.

Vitalik i Ethereum në një vizitë të befasishme në Ukrainë

Me një paraqitje surprizë në Samitin e Teknologjisë në Kiev , bashkëthemeluesi i Ethereum Vitalik Buterin thotë se Ukraina ka të ngjarë të jetë qendra e ardhshme e Web3.

Ai tha në hackathon 3-ditor se një vend mund të bëhet një qendër Web3 nëse njerëzit e tij janë aktivisht të interesuar për teknologjinë pasi ai raportohet se ka dhënë një kontribut prej 750 ETH në zhvillimin e qendrës.

“Pra, po, absolutisht. Ukraina ka aftësitë dhe vendosmërinë për këtë”, tha Buterin para audiencës. Ai u tha të pranishmëve : “Lërini Ukrainën të dijë se shumë njerëz në botën e Blockchain, Ethereum, kriptove kujdesen vërtet për ju djema dhe shumë njerëz ju mbështesin.”

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles