Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 98

Published date:

Lëvizja historike: Hong Kongu miraton ETF-të e para të Bitcoin dhe Ethereum

Hong Kongu ka miratuar ETF-të e Bitcoin dhe Ethereum   me rregullatorët vendas që miratojnë të paktën 3 emetues që janë Menaxhimi i Fondit të Harvest, Menaxhimi i Aseteve Bosera dhe Menaxhimi i Aseteve në Kinë. Vendimi i Komisionit të Letrave me Vlerë dhe të Ardhmeve të Hong Kongut (SFC) thekson një lëvizje historike dhe moment historik për kriptomonedhën, duke lejuar që ETF-të të lëshohen duke përdorur BTC dhe ETH sipas një modeli të krijimit në natyrë. OSL Digital Securities do të veprojë si një nën-kujdestar për dy nga emetuesit, duke lehtësuar shkëmbimin e drejtpërdrejtë të aktiveve për aksionet e ETF. Edhe pse konfirmimi i datave të nisjes nuk është konfirmuar, investitorët parashikojnë një rritje të fluksit të kapitalit në tregun e aseteve dixhitale të Hong Kongut. Kjo lëvizje historike nga Hong Kongu po sinjalizon adoptimin e përshpejtuar të kriptomonedhave në tregjet financiare.

Banka Qendrore Ruse mbështet pagesat e kriptomonedhave për tregtinë jashtë shtetit

Banka e Rusisë ka njoftuar mbështetjen e saj për përdorimin e pagesave me kriptomonedhë për shlyerjet ndërkombëtare. Elivira Nabiullina, kreu aktual i bankës qendrore të Rusisë, theksoi prezantimin e një qasje eksperimentale të stilit sandbox për të zbatuar asetet dixhitale kombëtare për transaksione. Banka ka qenë e kujdesshme në lidhje me përdorimin e kriptomonedhës për pagesat kombëtare për shkak të shqetësimeve rregullatore, duke eksploruar përdorimin e saj për shlyerjet e huaja. Për më tepër, banka po kërkon të eksplorojë monedhat dixhitale të bankës qendrore për pagesat ndërkombëtare, duke theksuar gatishmërinë e Rusisë për të adoptuar blockchain në sistemin e tyre financiar.

Vietnami i mban dyert e hapura për kriptovalutat, duke theksuar nevojën për kornizën rregullatore

Ministria e Drejtësisë e Vietnamit ka sqaruar se kriptovalutat nuk janë të ndaluara në vend. Megjithatë, ekziston një nevojë urgjente për një kuadër rregullator për të qeverisur përdorimin e tyre, kështu që qeveria vietnameze ka drejtuar bankën e saj qendrore të shqyrtojë masat për të parandaluar pastrimin e parave në kriptomonedha, ndërsa Ministria e Financave e Vietnamit është ngarkuar me hartimin e një kuadri rregullator të kriptomonedhave të synuara. për përfundimin në maj 2025. Kjo sinjalizon hapjen e Vietnamit ndaj zotërimit të aseteve të kriptove dhe adoptimit. Vietnami gjithashtu renditet i 3-ti në botë pas SHBA-së dhe Mbretërisë së Bashkuar në fitimet e kriptomonedhave, sipas një raporti nga ofruesi amerikan i të dhënave të kriptove Chainalysis.

Trust Wallet rekomandon mbylljen e iMessages në mes të cenueshmërisë së Crypto Zero-Day

CEO i Trust Wallet, Eowyn Chen, ka ndarë një pamje nga ekrani i shfrytëzimit që shitet për 2 milionë dollarë, duke i këshilluar përdoruesit e Apple të çaktivizojnë iMessage për shkak të një shfrytëzimi të mundshëm të ditës zero. Trust Wallet pohon se shfrytëzimi mund të lejojë hakerat të kontrollojnë telefonat e përdoruesve pa pasur nevojë të klikojnë ndonjë lidhje, duke rritur rrezikun për mbajtësit e llogarive me vlerë të lartë. Pavarësisht alarmit të Trust Wallet, skepticizmi u ngrit brenda komunitetit të kriptove, duke vënë në pikëpyetje besueshmërinë e kërcënimit dhe ndikimet e tij të mundshme, megjithatë Trust Wallet konfirmoi se informacioni i tyre ishte i saktë nga ekipi i tyre i sigurisë dhe partnerët. Apple nuk i është përgjigjur ende pyetjeve në lidhje me këtë çështje.

Çmimi i katit të Bored Ape NFT është në një nivel të ulët gjatë gjithë kohës

Bored Ape Yacht Club (BAYC) , dikur një nga NFT-të me çmimin më të lartë në blockchain Ethereum, tani ka rënë me mbi 90% nga kulmi i tij, duke arritur në 11.1 ETH çmimin dysheme, pika më e ulët që nga gushti 2021. Kjo rënie lidhet me një industri më të gjerë trend, me NFT-të e artit dixhital që humbasin popullaritetin në krahasim me memecoins për tremujorin e parë të 2024. Pavarësisht rritjes së çmimit bazë të BAYC, çmimi është ende mbi çmimin origjinal të nenexhikut prej 0,08 ETH. Do të jetë një vit interesant për NFT-të pasi studiot e lojërave po përgatiten të lançojnë lojëra NFT të cilat mund të kenë ndikim në çmimet e dyshemesë.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles