Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 12

Published date:

Në rast se keni humbur disa prej tyre, këtu janë zhvillimet kryesore në hapësirën e kriptove gjatë javës së kaluar që ne mendojmë se do të ishin me interes për ju. Shikoni edicionin e kësaj jave të ProBit Global (Blockchain) Bits:

HODLERS Bitcoin që mbajnë linjën deri tani

Në fillim të javës së kaluar, një firmë analitike kripto-analitike GlassNode e shpalli qershorin si muajin më të keq për ecurinë e çmimeve të Bitcoin që nga viti 2011.

Duke u tregtuar me 37.9% në rrjedhën e muajit, firma tregon për një aktivitet të mërzitshëm në zinxhir për të cilin thotë se tregon "një spastrim pothuajse të plotë të investitorëve të 'motit të mirë'" duke lënë vetëm HODLers për të mbajtur linjën. Duke theksuar gjendjen e fortë të tregut të kriptove, firma e investimeve të aseteve dixhitale Coinshares raporton se Bitcoin pa flukse të vogla hyrëse gjatë javës së kaluar në vetëm 0.6 milion dollarë nga totali i 64 milion dollarëve të regjistruar për produktet e investimeve të aseteve dixhitale. Përkundrazi, një shumicë e konsiderueshme ishin në produktet e investimeve të Short-Bitcoin, të cilat panë hyrje rekord që arrinin 51 milion dollarë amerikanë pas lançimit në SHBA.

Tesla, Meitu HODLing, gjithashtu

Nga investitorët individualë te institucionet, rënia e çmimeve nuk ka qenë e mirë në të gjitha frontet. Që nga java e kaluar, kur çmimi i Bitcoin u zhvendos nga niveli i ulët prej 19,000 dollarë në një nivel më të lartë prej rreth 21,800 dollarë, Tesla e Elon Musk thotë se u përball me një ulje prej 440 milion dollarësh vlerën e 1.5 miliardë dollarëve të Bitcoin të blerë në fillim të vitit 2021 . Një kompani tjetër që ndau humbjen e saj nga zhvlerësimi si rezultat i shtytjes së ngadaltë të vazhdueshme të tregut të kriptove është Meitu. Kompania kineze, e cila bën një aplikacion për redaktimin e fotografive, kishte blerë rreth 100 milionë dollarë kripto në prill 2021. Megjithatë, sipas njoftimit të saj javën e kaluar , vlerat e zotërimeve që nga 30 qershor 2022, ishin afërsisht 50 milionë dollarë. . Bordi i Meitu mbetet optimist për rritjen e adoptimit të kriptove. Ndërkohë, me shlyerjen e 141,686 Bitcoin-ve të mbajtura nga administratori i falimentimit të shkëmbimit të kriptove japoneze Mt. Gox tashmë afër, ka sugjerime që mund të shtojë presionin në rënie mbi çmimin e kriptomonedhës më të mirë në botë.

Kreditorët e Mt. Gox vendosen të marrin pretendimet e tyre për BTC

Po ashtu eshte. Mt. Gox javën e kaluar publikoi një përditësim mbi procedurat e shlyerjes për kreditorët që kanë pritur për më shumë se tetë vjet për të marrë kërkesat e tyre. Administratori i Rehabilitimit thotë se aktualisht është duke u përgatitur për të bërë shlyerjet dhe do të donte që kreditorët të regjistrohen në internet dhe të tregojnë se si do të donin të merrnin shlyerjet e tyre. Ekzistojnë tre opsione për të zgjedhur: një shlyerje e hershme e shumës së shpejtë, pagesa në para dhe pagesa për një pjesë të pretendimeve në Bitcoin dhe/ose Bitcoin Cash.

141,686 BTC të mbajtura që nga shtatori 2019 vlen rreth 2.8 miliardë dollarë me çmimin aktual të BTC. Megjithëse Bitcoin-i i tyre tani vlen më pak se gjysma e çmimit të tij rreth gjashtë muaj më parë, është ende shumë larg kostos së tij fillestare pasi ata bënë investimin e tyre ndërsa Bitcoin ishte nën 1,000 dollarë amerikanë.

Rregullatori i Singaporit planifikon më shumë kufizime të kriptove

Autoriteti Monetar i Singaporit (MAS) thotë se po shqyrton futjen e masave mbrojtëse shtesë për mbrojtjen e konsumatorit . Kufizimet e mëtejshme të lidhura me kriptomat janë për të mbrojtur personat jo të sofistikuar nga hyrja në tregti që konsiderohen shumë të rrezikshme, thotë ai. Këto masa mund të përfshijnë vendosjen e kufijve për pjesëmarrjen me pakicë dhe rregulla për përdorimin e levës gjatë transaksioneve në kriptovaluta. Megjithatë, natyra pa kufij e tregjeve të kriptomonedhave është një sfidë. Rregullatori pranon se duhet të ketë koordinim dhe bashkëpunim rregullator në nivel global që kufizimet të jenë mjaft efektive. Ajo thotë se ka marrë pjesë me organe të ndryshme ndërkombëtare për vendosjen e standardeve për të pasur sukses në këtë drejtim. MAS është një nga të paktat agjenci qeveritare që u shpreh kundër 3AC. Rregullatori e qortoi firmën problematike të kriptos për gjoja sigurimin e informacionit të rremë për të tejkaluar asetet e saj të lejuara nën pragun e menaxhimit si një kompani e regjistruar e administrimit të fondeve në Singapor.

Mbretëria e Bashkuar bën thirrje për prova për taksimin e huave DeFi dhe Aksioneve

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar po shqyrton përmirësimin e taksimit për kreditë e aseteve kripto dhe aksionet brenda kontekstit të DeFi dhe do të donte të dinte pikëpamjet e publikut. Departamenti i të ardhurave dhe doganave të vendit dëshiron investitorë, profesionistë dhe firma të angazhuara në aktivitetet e DeFi, duke përfshirë firmat e teknologjisë dhe shërbimeve financiare; shoqatat tregtare dhe organet përfaqësuese; institucionet akademike dhe grupet e mendimit; dhe firmat këshillimore ligjore, kontabiliteti dhe taksash për të arritur në thirrjen e saj për prova .

HMRC thotë se kërkon më shumë prova se si aktivitetet e DeFi ndikohen nga ligji aktual i taksave dhe për të informuar opsionet e qeverisë për reduktimin e fërkimit, duke përfshirë kompleksitetin administrativ për disa tatimpagues si rezultat. Thirrja për prova e planifikuar të zgjasë deri më 31 gusht 2022 ka të bëjë vetëm me trajtimin tatimor për investitorët që marrin pjesë në huadhënien dhe aksionet DeFi dhe jo me ndonjë aktivitet tjetër. Thirrja për prova bie në fazën e parë të pesë në procesin e zhvillimit të politikës tatimore në MB.

Përditësimet e javës së kaluar për Celsiusin e trazuar

Celsius Network aktualisht po përballet me një krizë të rëndë likuiditeti, e cila është përkeqësuar nga rënia e fundit e çmimit të Bitcoin, duke ekspozuar kështu kompaninë e kredisë së kriptomonedhës (e cila tani ka paraqitur kërkesën për falimentim ) ndaj një rreziku të rritur likuidimi.

Javën e kaluar Celsius pagoi 120 milionë dollarë të borxhit të tij ndaj Protokollit të Decentralizuar të huadhënies Maker për të reduktuar likuidimin e kolateralit të tij WBTC në më pak se 5,000 dollarë.

Platforma në vështirësi e huadhënies pushoi gjithashtu rreth 150 punonjës, përfshirë ata në Izrael, që përfaqësojnë rreth një të katërtën e fuqisë së saj totale të punës – shumë nga bizneset e saj drejtohen nga platforma të palëve të treta. Kompania që atëherë ka qenë subjekt i një hetimi me Departamentin e Rregullores Financiare në shtetin e Vermontit, SHBA, duke qenë i fundit që iu bashkua një hetimi shumë-shtetëror për klientët premtues me norma interesi të larta deri në 17% për depozitat e kriptomonedhave pavarësisht funksionimit. pa mbikëqyrje rregullatore dhe mos regjistrimin e llogarive të interesit si letra me vlerë.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles