Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 83

Published date:

Bankat më të mëdha të Turqisë bëjnë lëvizje të guximshme kripto ndërsa qasjen e rregulloreve

Dy nga grupet më të mëdha bankare të Turqisë hynë në sektorin e kriptomonedhave këtë javë, duke theksuar rolin në rritje të shpejtë të aktiveve dixhitale në vend. Akbank , një nga bankat më të mëdha private të Turqisë për nga aktivet, njoftoi të hënën se kishte blerë firmën lokale të kriptove Stablex për t'u zgjeruar në hapësirën e monedhës dixhitale.

Një ditë më pas, Garanti BBVA lançoi aplikacionin e vet të portofolit kripto, të pajtueshëm me asete si Bitcoin, Ethereum dhe USD Coin. Shërbimet e reja nga Akbank dhe Garanti vijnë ndërsa Turqia punon për të futur rregullore për industrinë, me qeverinë që kërkon të përfundojë rregullat e përditësuara përpara organeve ndërkombëtare të monitorimit.

Pavarësisht legjislacionit të afërt, adoptimi i kriptomonedhave është rritur në Turqi . Lëvizjet tregojnë se institucionet kryesore financiare i shohin asetet dixhitale si një segment të rëndësishëm të së ardhmes. Mund të japë legjitimitet të mëtejshëm dhe ekspozim të zakonshëm ndaj kriptove në një vend që tashmë renditet ndër më të angazhuarit globalisht.


Skripti i gabuar i tregtimit shkakton humbje të mëdha për DeFi Giant Yearn

Një skenar me defekt me shumë nënshkrime e shtyu Yearn të ndërronte pa dashje të gjithë thesarin e tij të shenjave Curve më 11 dhjetor. Mekanizmi i gabuar i tregtimit bëri që Yearn të humbasë afërsisht 63% të vlerës së zotërimeve të saj të pishinës Curve.

Një "gabim logjik i daljes" në skriptin me shumë shenja bëri që bilanci i Yearn prej afro 3.8 milionë tokenash LP-yCRV të transferohej në mekanizmin e tregtimit. Më pas vazhdoi të hidhte argumentet në prodhuesin e automatizuar të tregut të Curve, duke rezultuar në rrëshqitje të rëndë.

Transaksioni i gabuar shkaktoi konfuzion dhe paqëndrueshmëri të konsiderueshme. Megjithëse fondet erdhën vetëm nga rezervat e Yearn dhe jo nga llogaritë e klientëve, incidenti ndriçoi ashpër rreziqet rreth sjelljeve të automatizuara të tregut. Zhvilluesit e Love kanë ndërmarrë hapa për të parandaluar përsëritjet operacionale, duke përfshirë ndarjen e rezervave dhe shtimin e masave mbrojtëse të pragut të çmimit.

Parashikimi i Rritjes së Madhe për Bitcoin dhe Stablecoins ndërsa miratimi institucional përshpejtohet

Në një parashikim të ri, Bitwise Asset Management përshkroi parashikime rritëse si për Bitcoin ashtu edhe për monedhat e qëndrueshme në vitin 2024. Firma vlerëson se Bitcoin do të kalojë nivelin më të lartë të historisë për të arritur 80,000 dollarë vitin e ardhshëm. Kjo rritje do të forcohej nga fillimi i ardhshëm i ETF-së së parë të Bitcoin në SHBA dhe përgjysmimi i prillit 2024.

Bitwise parashikoi gjithashtu se stablecoin do të rregullonin kolektivisht më shumë transaksione sesa gjigandi i pagesave Visa në 2024. Kjo i bën jehonë parashikimeve të ngjashme të kapitalizimit të tregut të stablecoin që rritet në 200 miliardë dollarë. Monedhat e qëndrueshme kanë shfaqur rritje shpërthyese, duke u rritur nga përdorimi i papërfillshëm në vëllimet aktuale të tregtimit që arrijnë në 5 trilion dollarë. Funksionaliteti i tyre si një alternativë dixhitale ndaj monedhave fiat në internet po nxit kërkesë të jashtëzakonshme.

Pikëpamja rozë pasqyron pritshmëritë që miratimi i rritur institucional i kriptomonedhave do të nxisë ekspozimin dhe dobinë e mëtejshme të rrjedhës së përgjithshme. Analistët e shohin 2024-ën si një mundësi kryesore për fitime të konsiderueshme në Bitcoin dhe hapësirën me rritje të shpejtë të monedhave të qëndrueshme.

Mania e Meme Coin Vazhdon ndërsa BONK fluturon në integrimin në shkëmbim

Ditë pasi Coinbase zbuloi synimet për të listuar token BONK me bazë Solana, shkëmbimi zbuloi planet e nisjes, duke e çuar monedhën meme në ngjitje edhe një herë. Coinbase postoi në Twitter se BONK do të fillonte tregtimin në 15 dhjetor nëse plotësohen kushtet e likuiditetit, duke shkaktuar një rritje të re.

Tashmë u rrit ndjeshëm gjatë muajit të kaluar, BONK u hodh mbi 21% pas përditësimit të orarit të listimit. Ai vendosi një çmim të ri të lartë të të gjitha kohërave mbi $0.00001474 sipas CoinMarketCap. Rritja astronomike e BONK në javët e fundit i bën jehonë fitimeve për ekosistemin më të gjerë Solana. Shenja SOL është rritur mbi 400% vitin e fundit dhe ka ndihmuar në nxitjen e rritjes shpërthyese për projektet e lidhura si BONK.

Shtimi i BONK nga Coinbase pritet të rrisë dukshmërinë e tij dhe të përshpejtojë vrullin e tij të mbingarkuar, duke mos treguar shenja ngadalësimi ndërsa adoptimi i kriptomonedhave të qenit zgjerohet.

Donald Trump zbulon koleksionin e ri Mugshot NFT

Ish-presidenti i SHBA-së, Donald Trump, ka lëshuar një koleksion të ri simbolesh të pandryshueshme të quajtur Mugshot, me 47 karta unike që përshkruajnë aspekte të ndryshme të personalitetit të tij. Në një video promovuese, Trump dha detaje mbi rënien e NFT dhe stimujt për blerjet me shumicë.

Seriali Mugshot përshkruan Trumpin në një sërë paraqitjesh dhe stilesh në 47 letra gjithsej. Çdo përdorues që blen të gjithë koleksionin do të marrë një kartë ekskluzive fizike tregtare Trump dhe një ftesë për një gala në shtëpinë e Trump në Florida. Nisja rrjedh nga suksesi i sipërmarrjeve të mëparshme NFT të Trump. Ai ka fituar midis 100,000 dhe 1 milion dollarë përmes rënieve të mëparshme sipas dosjeve financiare. Ashtu si me koleksionet e mëparshme, kërkesa ka të ngjarë duke pasur parasysh ndikimin e Trump me bazën e tij politike. Mbetet për t'u parë nëse përfitimet e Mugshot do të tërheqin një tjetër fitim të papritur nga koleksionet dixhitale.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles