Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 79

Published date:

Paxos kërkon zgjerimin e Azisë me shenjën e planifikuar të mbështetur në dollarë për Singaporin

Firma e kriptomonedhës Paxos ka marrë miratimin paraprak nga autoriteti financiar i Singaporit për të ofruar shërbime të pagesave dixhitale në vend. Kjo i hap rrugën kompanisë për të lançuar një stablecoin të ri të mbështetur 1:1 nga dollari amerikan.

Paxos duhet ende të fitojë leje të plotë rregullatore përpara se të kryejë zyrtarisht biznesin dhe të lëshojë tokenin. Por tundimi në parim lejon kompaninë me bazë në Nju Jork të partneritet me ndërmarrjet lokale ndërkohë që autorizimi përfundimtar është në pritje. Stablecoin ka për qëllim përmbushjen e kërkesës nga konsumatorët e Singaporit që kërkojnë akses më të sigurt në dollarë jashtë SHBA-së. Ajo do t'i bashkohet radhëve të monedhave të tjera të lidhura me dollarë si Tether dhe Circle's USD Coin.

Për Paxos, token e planifikuar shënon një përpjekje për të shfrytëzuar kërkesën në rritje të stablecoin aziatik që vlerësohet të rritet nga 125 miliardë dollarë në 2.8 trilion dollarë deri në vitin 2027. Oferta e re mund të nxisë zgjerimin e vazhdueshëm ndërkombëtar të firmës pas marrjes së lejes fillestare të operimit në Singapor mbi një vit më parë.


Shfaqja e SEC duket mbi shitjen e FTX Crypto Fire

Si pjesë e procedurave të falimentimit, shkëmbimi i dështuar FTX po kërkon leje për të shitur rezervat e tij të kriptove prej shumë miliardë dollarësh për të shlyer kreditorët. Megjithatë, SEC mund të ndërhyjë, siç ka bërë më parë kur kundërshtoi një plan të ngjashëm nga ndërmjetësi i zhdukur Voyager Digital.

FTX tani mban rreth 2.6 miliardë dollarë në Solana dhe Bitcoin nga përpjekjet e saj për rikuperimin e fondeve të shpëtimit. Kompania synon të shkarkojë deri në 100 milionë dollarë në javë përmes menaxherit të aseteve Galaxy Digital. Por veprimet e kaluara të SEC tregojnë se mund të kundërshtojë nëse shkëmbimet mund të tregtojnë ligjërisht kriptovalutat. Një vendim që lejon shitjet në thelb mund të pranojë se tregtia e kriptove bie jashtë juridiksionit të SEC. Megjithatë, nëse ajo proteston, kreditorët përballen me vonesa të mëtejshme në rikuperimin e fondeve. Me miliarda në rrezik dhe pa qartësi nga Kongresi për këtë çështje, një përballje midis rregullatorëve dhe FTX duket se do të ndodhë.

Set KYC më i rreptë për shkëmbimet turke pasi rregullatorët synojnë të luftojnë krimet kripto

Duke pranuar mangësitë e theksuara nga mbikëqyrësit ndërkombëtarë, autoritetet turke po zhvillojnë një sërë ligjesh të rifreskuara për kripto-ligjet që do të dalin në fuqi në vitin 2024. Rregullat në pritje pritet të forcojnë mbikëqyrjen e ofruesve të shërbimeve të aseteve virtuale brenda kufijve të vendit. Zyrtarët tregojnë se regjimi i ri do të fokusohet në vendosjen e standardeve minimale të kapitalit për shkëmbimet së bashku me detyrimet në lidhje me verifikimin e përdoruesit, mbrojtjen e aseteve dhe transparencën.

Përpjekjet e Turqisë për të forcuar kuadrin e saj kundër pastrimit të parave vijnë pasi FATF lëshoi një raport të ashpër në korrik duke kritikuar paaftësinë e Ankarasë për të monitoruar dhe sanksionuar platformat e brendshme tregtare. Ndjekjet penale të fundit gjithashtu vunë re kontrolle të dobëta, me një themelues të profilit të lartë të bursës të dënuar për akuza, duke përfshirë pastrimin. Ndërsa Turqia përpiqet të dalë nga lista gri e juridiksioneve të mangëta të FATF-së, protokollet më të rrepta të njohjes së klientit dhe mbajtjes së të dhënave për shkëmbimet janë fusha prioritare të pajtueshmërisë në shqyrtim.

PancakeSwap Ventures në GameFi Space me Launch New Hub

Lideri kryesor i DEX PancakeSwap ka hapur një treg të ri lojrash pasi bën një shtytje në fushën në zhvillim të lojërave të bazuara në blockchain. Platforma fillimisht u shfaq me dy tituj - lojën e mbrojtjes së kullës Pancake Protectors dhe simulatorin e ndërtimit të qytetit Pancake Mayor - që shpërblejnë lojtarët në tokenat e saj CAKE. Të dyja u zhvilluan bashkë me partnerë të jashtëm në studio.

Nëpërmjet qendrës së tij të lojërave, PancakeSwap tani ofron një kanal të ri për të rritur angazhimin midis 1.5 milion përdoruesve të tij mujorë. Ai gjithashtu synon të nxisë miratimin e mëtejshëm të CAKE duke integruar tokenin në lojëra. Tregu pozicionohet si një destinacion i vetëm për lojtarët dhe një burim për zhvilluesit e interesuar në integrimin e aseteve dixhitale të PancakeSwap si CAKE dhe NFT.

Duke lançuar portalin e vet të lojrave, PancakeSwap duket se do të përfitojë nga rritja e GameFi. Mbetet për t'u parë nëse tituj të tjerë të njohur mund të ngrenë më tej profilin e PancakeSwap në botën në zhvillim të lojërave me kripto-powered.

Microsoft bashkëpunon me start-upin danez për të ofruar mbështetje për inteligjencën artificiale për personat me dëmtim të shikimit

Kolosi kompjuterik Microsoft ka krijuar një partneritet me Be My Eyes me bazë në Danimarkë për të shfrytëzuar inteligjencën artificiale në përmirësimin e shërbimeve për përdoruesit e verbër. Be My Eyes krijoi një asistent vizual dixhital me fuqi AI të quajtur Be My AI që ka parë rezultate të forta që nga integrimi i modelit GPT të OpenAI, sipas kompanisë.

Të dhënat tregojnë se mjeti ka ulur kohën mesatare të thirrjeve me individë me shikim të dobët nga 12 minuta më parë në katër minuta aktuale, me 90% të ndërveprimeve që tani trajtohen pa ndihmë njerëzore. Duke kërkuar suksese të tilla, Microsoft do të punojë me Be My Eyes për të vendosur teknologjinë në ofertat e saj të përdorura rregullisht nga komunitetet me shikim të dëmtuar.

Aleanca synon të thjeshtojë zgjidhjet për çështje të tilla si instalimet e softuerit ose prezantimet përmes një sistemi AI në vend të përfaqësuesve njerëzorë. Ai kërkon të lehtësojë më tej pjesëmarrjen e pavarur dixhitale për popullatën me vizion të ulët në mbarë botën. Rezultatet e ardhshme të bashkëpunimit mbeten për t'u parë ndërsa zgjerimi i aksesueshmërisë vazhdon.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles