Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 42

Published date:

BIS do të nisë projektin për monitorimin e monedhave të qëndrueshme

Si pjesë e prioriteteve të saj për vitin 2023, Qendra e Inovacionit të Bankës për Shlyerjet Ndërkombëtare (BIS) javën e kaluar njoftoi se po punon për një program që përfshin një eksperiment të ri nga Qendra e saj në Londër për monitorimin sistematik të monedhave të qëndrueshme.

E quajtur Project Pyxtrial, nisma synon të sigurojë që emetuesit e stablecoin të mbajnë rezerva të mjaftueshme duke monitoruar bilancet e tyre. Do të jetë një mjet për bankat qendrore për të shmangur mospërputhjet aktive-pasive. BIS vëren se Projekti Pyxtrial do të hetojë gjithashtu "mjete të ndryshme teknologjike që mund të ndihmojnë mbikëqyrësit dhe rregullatorët të ndërtojnë korniza politikash të bazuara në të dhëna të integruara".

Ish-menaxheri i Coinbase pranon fajin në rastin e tregtimit të Crypto Insider

Nikhil Wahi, 26 vjeç, ishte i pari që pranoi fajin në një rast tregtimi të brendshëm që përfshin tregjet e kriptomonedhave (shih ProBit Bits Vol. 22 ) dhe së fundmi u dënua me 10 muaj burg për përdorimin e informacionit të keqpërdorur në lidhje me listimet e aseteve kripto në Coinbase.

Tani, Ishan Wahi, vëllai i tij dhe një ish-menaxher produkti në shkëmbimin e kriptove, është deklaruar fajtor për dy akuza të komplotit për të kryer mashtrime me tela, pavarësisht se fillimisht u deklarua i pafajshëm vitin e kaluar. Ishan Wahi pranoi në një gjykatë në Manhattan javën e kaluar se ai e dinte se informacioni që ai dha do të përdorej nga vëllai i tij dhe miku i tij, Sameer Ramani, për të marrë vendime tregtare. I pandehuri i tretë Ramani ndodhet në arrati.

CEO i Coinbase argumenton për aksione në SHBA

CEO i Coinbase, Brian Armstrong, javën e kaluar argumentoi kundër planeve për të hequr qafe SHBA-në nga aksionet e kriptove për klientët me pakicë. Në një postim në Twitter , Armstrong shprehu se plani i supozuar nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim i SHBA-së (SEC) “do të ishte një rrugë e tmerrshme për SHBA-në nëse kjo do të lejohej të ndodhte”.

Ai pohoi se aksioni është një risi e rëndësishme në kripto që nxit pjesëmarrjen e drejtpërdrejtë të përdoruesve në drejtimin e rrjeteve të hapura të kriptove dhe siguron zhvillime të tjera pozitive si shkallëzueshmëria, siguria e shtuar dhe zvogëlimi i gjurmëve të karbonit.

Ardhja me rregulla të qarta që do të shihnin teknologjitë e reja të rriten në SHBA, veçanërisht në shërbimet financiare dhe hapësirat Web3, duhet t'i jepet përparësi, sugjeron ai, ndërsa interesat e sigurisë kombëtare në SHBA ruhen.

“Rregullorja me përmbarim nuk funksionon. Ai inkurajon kompanitë të operojnë në det të hapur, gjë që ndodhi me FTX, "pohoi Armstrong.

Divizioni i Provimeve të SEC liston asetet kripto, teknologjitë e tjera në zhvillim si prioritet të vitit 2023

Javën e kaluar, Divizioni i Provimeve të SEC të SHBA-së shpalli prioritetet e tij për vitin 2023. Publikuar çdo vit për të ofruar njohuri mbi qasjen e tij të bazuar në rrezik në një bazë të ndryshme regjistruesish, përzgjedhja për vitin 2023 përfshin teknologjitë në zhvillim dhe asetet kripto. Divizioni planifikon ekzaminimet e të regjistruarve për t'u fokusuar në ofertën, shitjen, rekomandimin ose këshillimin në lidhje me tregtimin e aktiveve kripto ose të lidhura me kripto.

Qëllimi është të përcaktojë nëse një firmë e regjistruar “(1) ka përmbushur dhe ndjekur standardet e tyre përkatëse të kujdesit kur bën rekomandime, referime ose jep këshilla për investime; dhe (2) rishikuar, përditësuar dhe përmirësuar në mënyrë rutinore praktikat e tyre të përputhshmërisë, zbulimit dhe menaxhimit të rrezikut.”

Nuk ka reklama kripto gjatë 2023 NFL Super Bowl

Ndryshe nga NFL Super Bowl i vitit të kaluar i cili u quajt "Crypto Bowl", AP raportoi javën e kaluar se ngjarja sportive nuk përfshinte asnjë reklamë kripto.

Katër kompani kripto-FTX, Coinbase, Crypto.com dhe eToro- zhvilluan reklama të spikatura me vlerë 54 milion dollarë në 2022 si pjesë e një përpjekjeje më të madhe nga kompanitë e kriptove për të hyrë në rrymën kryesore me sponsorizime sportive. Por me rrëzimin e shkëmbimit FTX dhe rastet e tjera të falimentimit të lidhura me kripto, 2023 nuk pa asnjë reklamë kripto.

Në një zhvillim të ngjashëm, Reddit bashkëpunoi me NFL për të ofruar 500,000 NFT me temë Super Bowl me botim të kufizuar për dy finalistët që konkurronin për trofeun. Avatari i Super Bowl NFT, i cili u shfaq më 6 shkurt, thuhet se kontribuoi në një rritje të vëllimit të transaksioneve njëditore të NFT në OpenSea në 11.4 milionë dollarë më 8 shkurt.

Dubai ndalon kriptomat e privatësisë në të gjithë Emiratet

Javën e kaluar, Autoriteti Rregullator i Aseteve Virtuale të Dubait [VARA] miratoi Rregulloret e tij të Aseteve Virtuale dhe Aktiviteteve të Përafërta 2023 për të përcaktuar kuadrin rregullator që do të drejtojë asetet virtuale dhe të gjitha aktivitetet e ndërlidhura në Emirate.

Me Dubain që lulëzon për gatishmërinë e tij kripto – së fundmi i renditur i pari në Lindjen e Mesme dhe i dyti globalisht si qendër kriptomonedhash – rregullimi efektiv i VARA synon të sigurojë integritetin dhe stabilitetin e tregut, dhe mbrojtjen e konsumatorit, ndër të tjera.

Një pikë kryesore e këtij akti është ndalimi i organit rregullator për emetimin e kriptomonedhave të zgjeruara me anonimitet dhe të gjitha aktivitetet që lidhen me to në Emirate. Kriptovalutat kryesore të privatësisë përfshijnë Monero (XMR) dhe ZCash (ZEC).

Debitorët organizojnë që marrësit të kthejnë vullnetarisht fondet FTX

Debitorët e lidhur të FTX javën e kaluar njoftuan se kanë filluar t'u dërgojnë mesazhe konfidenciale figurave politike, fondeve të veprimit politik dhe marrësve të tjerë të kontributeve ose pagesave të tjera që janë bërë nga ose nën drejtimin e debitorëve të FTX, Samuel Bankman-Fried ose oficerëve të tjerë ose parimet e debitorëve të FTX.

Debitorët, të cilët kishin njoftuar më herët se ishin identifikuar 5.5 miliardë dollarë të aktiveve likuide të FTX, thanë se kishin vendosur marrëveshje që marrësit e tillë të kthenin fondet vullnetarisht duke kontaktuar përmes emailit.

Mund të kujtohet se platforma kryesore e lajmeve për kripto, CoinDesk raportoi se një në tre ligjvënës amerikanë mori kontribute në para nga FTX. Platforma identifikoi 196 ligjvënës amerikanë që morën para direkt nga Sam Bankman-Fried dhe ish-drejtues të tjerë të FTX.

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet thjesht një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që po kërkojnë të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles