Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

ProBit Bits — Bitet Javore të Blockchain të ProBit Global Vol. 69

Published date:

Friend.tech Shfaqet si aplikacioni i ri social Web3 më i nxehtë

Friend.tech ka tërhequr vëmendjen e entuziastëve të kriptove si një rrjet i ri social i decentralizuar i cili lejon përdoruesit të shënojnë ndikimin e tyre social. Përdoruesit mund të blejnë "çelësat" për të zhbllokuar dhomat e bisedave private me krijuesit, me çmimet kryesore që rriten ndërsa krijuesit fitojnë ndjekës.

Web3 dApp funksionon në rrjetin Base layer-2 të Coinbase dhe kërkon një kod ftese nga përdoruesit ekzistues për t'u bashkuar me beta-në e mbyllur. Friend.tech lidhet me llogarinë tuaj në Twitter dhe kërkon kalimin e ETH nga rrjeti kryesor në zinxhirin bazë. Çmimet kryesore ndjekin një formulë të kurbës së lidhjes, duke u rritur në mënyrë eksponenciale ndërsa blihen më shumë. Kjo nxit blerjet për të rritur popullaritetin e krijuesve. Spekulimet po nxisin aktivitet të lartë pasi përdoruesit parashikojnë ulje të mundshme ajrore, me më shumë se 3 milion dollarë të ardhura dhe mbi 100,000 përdorues të regjistruar deri më 24 gusht 2023.

Sidoqoftë, aplikacioni ka ngritur shqetësime për privatësinë duke pasur parasysh lidhjen e tij në Twitter dhe rrjedhjet e mundshme të të dhënave, ndërsa përdoruesit e Twitter kanë theksuar gjithashtu çështjet rreth infrastrukturës mbështetëse.

Deri më tani, Friend.tech po gjeneron zhurmë të konsiderueshme dhe vëllime transaksionesh, por mbetet për t'u parë nëse dApp ka potencial afatgjatë, duke pasur parasysh se si reklamat e mëparshme të mediave sociale të kriptove janë zhdukur shpejt. Friend.tech ofron një rrotullim të ri interesant për fitimin e parave nga rrjetet sociale dhe koncepti i blerjes së aksesit në përmbajtje ekskluzive të krijuesve është premtues. Megjithatë, potenciali afatgjatë do të varet nga fakti nëse modeli i tij kryesor eksponencial i çmimeve rezulton i qëndrueshëm.


Kuletat Ethereum tejkalojnë adresat e Bitcoin në raportin e fundit të Chainalysis

Një raport i fundit i Chainalysis zbuloi se kuletat Ethereum janë më aktivet në mesin e kriptomonedhave kryesore, me 79 milionë adresa totale. Krahasisht, 50 milionë kuleta mbajnë Bitcoin.

Ndërsa Ethereum mund të pretendojë shifrën më të lartë të portofolit, Bitcoin përballet me rrezik më të ulët të paqëndrueshmërisë, me 4,500 kuleta BTC që mbajnë 50% të furnizimit, duke treguar shpërndarje më të gjerë. Ndërkohë, vetëm 131 kuleta mbajnë gjysmën e të gjithë Etherit, duke rritur potencialin e luhatjes së çmimeve. Thënë kështu, shërbimet e aksioneve të Ethereum po zgjerojnë likuiditetin pas bashkimit, me protokolle si Lido që lejojnë aksionet duke ruajtur argumentet e derivateve të tregtueshme të ETH. Ndërsa e përqendruar në disa kuleta, pronësia e Ethereum duket e shpërndarë përmes grupeve të aksioneve. Kjo parandalon tërheqjet e mëdha individuale që të ndikojnë në çmimet.

Gjetjet e mëtejshme tregojnë se historikisht, kuletat Ethereum ishin më aktive se homologët e tyre Bitcoin. Nga tremujori i tretë i vitit 2020 deri në tremujorin e parë të 2022, kuletat ETH tejkaluan vazhdimisht BTC në aktivitetin mujor falë të ashtuquajturës "verë DeFi". Në përgjithësi, Ethereum tregon përdorim të lartë të rrjetit dhe likuiditet, ndonëse paqëndrueshmëri e mundshme duke pasur parasysh përqendrimin në disa adresa. Bitcoin mbetet më pak i rrezikshëm aktualisht bazuar në përhapjen më të gjerë të pronësisë.

Kryeministri i ri i Tajlandës kërkon 300 dollarë për qytetarët

Kryeministri i Tajlandës, Srettha Thavisin, po bën presion për të siguruar një ulje ajri prej 10,000 baht (300 dollarë) për çdo qytetar tajlandez mbi 16 vjeç në një përpjekje për të nxitur ekonominë. Kryeministri i sapoemëruar ka një histori të mbështetjes së projekteve kripto. Si ish-CEO i zhvilluesit të pasurive të paluajtshme Sansiri, ai mbikëqyri 15% të aksioneve të kompanisë në ofruesin e shërbimit të kriptove XSpring dhe lëshimin e një tokeni të pasurive të paluajtshme.

Kritikët vënë në dyshim fizibilitetin dhe nevojën për blockchain në këtë program qeveritar. Por historia teknologjike e Srettha sugjeron se ai synon të promovojë adoptimin e aseteve kripto dhe dixhitale. Rivali i tij, udhëheqësja e Partisë Lëviz Përpara, Pita Limjaroenrat, zbuloi gjithashtu zotërime personale të Bitcoin, Ether dhe kriptove të tjera. Ndërsa e vogël, kjo sinjalizon pranimin në rritje të kriptove midis politikanëve tajlandez. Administratat e mëparshme morën një qasje të kujdesshme rregullatore ndaj kriptomonedhave, por historia e Srettha-s për sipërmarrjet e biznesit të kriptove dhe stimulimi i propozuar i tokenit dixhital tregon se ai mund të promovojë politika më miqësore ndaj kriptove.

Manjati izraelit kripto i përfshirë në akuzat për mashtrim 290 milionë dollarë

Policia izraelite ka rekomanduar akuza penale kundër sipërmarrësit të kriptove, Moshe Hogeg, për mashtrim të investitorëve nga 290 milionë dollarë në periudhën 2017-2018. Hogeg, themeluesi i startup-it të blockchain Sirin Labs dhe ish-pronari i një klubi të madh futbolli izraelit, dyshohet se ka promovuar projekte të rreme kriptosh dhe ka përdorur fondet e investitorëve për përdorim personal.

Policia thotë se Hogeg krijoi një pamje legjitimiteti për të mashtruar investitorët në mbarë botën, duke fabrikuar dokumente dhe duke reklamuar sipërmarrje të pavlera. Përtej krimeve financiare, Hogeg përballet me akuza për shkelje seksuale që shkelin privatësinë e grave. Ai mohon të gjitha akuzat.

Autoritetet pretendojnë se kanë sekuestruar prova të gjera në shumë vende. Hogeg kaloi një muaj në paraburgim vitin e kaluar përpara se të lirohej në arrest shtëpiak. Ndërsa shpalli pafajësinë, Hogeg ka akuzuar policinë për keqtrajtim të tij gjatë ndalimit. Rastet tani kalojnë te prokurorët për të përcaktuar akuzat formale. Nëse vërtetohet, kjo do të përbënte një nga mashtrimet më të mëdha të kriptove nga një individ.

USDC është vendosur të nisë në Gjashtë Blockchains të rinj

Coinbase ka njoftuar përmirësimet e ardhshme në USD Coin (USDC) të cilat do ta shohin atë të lançohet në gjashtë blloqe të reja. Blloqet e reja të shtuara duke përfshirë Base, Cosmos, NEAR, Optimism, Polkadot dhe Polygon PoS.

Si stabilcoini i dytë më i madh pas Tether (USDT), Circle – së bashku me Coinbase – po shton mbështetje për USDC në zinxhirët kryesorë me synimin për të rritur adoptimin, veçanërisht në aplikacionet e financave të decentralizuara. Paraqitja fillon në shtator, me integrimin e Polygon në tetor. Me shtimin e këtyre gjashtë zinxhirëve të rinj, USDC do të jetë në dispozicion në 15 rrjete të ndryshme në përgjithësi.

Zgjerimi vjen pasi USDC kalon në një model më të decentralizuar pa mbikëqyrjen e Konsorciumit të Qendrës. Coinbase ka marrë gjithashtu një aksion të kapitalit në rrethin e organit qeverisës të USDC. Me rivalët e kufizuar kryesisht në rrjete të caktuara, Circle shpreson që disponueshmëria me shumë zinxhirë do t'i japë USDC një avantazh konkurrues. Kjo përputhet me lëshimet e fundit të Circle të fokusuara te zhvilluesit si një portofol i programueshëm dhe një protokoll transferimi ndër-zinxhir.

 

. . .

A ka ndonjë tendencë dhe çështje të kriptos që ju duken të paqarta?

Një sugjerim apo koment?

Apo ju duhet vetëm një ELI5 (shpjegoni sikur jam 5) për një term apo temë të veçantë kripto?

Mos ngurroni të na jepni një rresht më poshtë dhe ne do të bëjmë çmos për të hedhur më shumë dritë. Ne jemi gjithmonë këtu për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja.

Na ndiqni në Twitter dhe Telegram për më shumë informacion, duke përfshirë shënime mbi perlat e reja të kriptove që do të dalin në skenën e madhe.

Mos e humbisni!

www.probit.com

Related articles