Ky artikull është përkthyer në makinë.Shihni artikullin origjinal

DCA: Përdorimi i robotëve për të investuar në kripto ndërsa jeni duke fjetur

Published date:

DCA: Përdorimi i robotëve për të investuar në kripto ndërsa jeni duke fjetur - Koha e leximit: rreth 4 minuta

"Koha në treg mund kohën e tregut." Çdo investitor ose tregtar që ia vlen kripën e tij, në një moment në kohë, me siguri e ka dëgjuar këtë citim. Kjo fjalë e urtë është veçanërisht e vërtetë në tregjet shumë të paqëndrueshme të kriptove, me çmime simbolike të prirura për luhatje të mëdha. Cilat janë mënyrat më të mira për të përballuar stuhitë dhe për të dalë në krye, mund të pyesni?

Ndërtimi i një portofoli të kriptove përfshin më shumë sesa thjesht gjurmimin e tregjeve dhe blerjen e argumenteve në mënyrë të rastësishme. Sa i përket strategjive të investimit ose tregtimit, mesatarja e kostos së dollarit (ose shkurt DCA), u ofron investitorëve një mënyrë të qëndrueshme për të ndërtuar një portofol.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se çfarë përfshin mesatarja e kostos së dollarit, pse dëshironi të merrni në konsideratë DCA-në mbi blerjen e një shume të përgjithshme dhe si mund të automatizoni mesataren e kostos së dollarit me një bot DCA.

 

        

  Në këtë

Neni

Çfarë është DCA?

Pse DCA preferohet mbi blerjen e një shume të madhe?

Mesatarja e kostos së dollarit në praktikë

Pse të automatizoni blerjen e DCA me një bot?

Si të automatizoni blerjen e DCA me një bot

Përfundim

        

________________________________________________

Çfarë është DCA?

Mesatarja e kostos së dollarit, ose DCA, është një strategji e njohur investimi që përfshin blerjen e përsëritur të një aktivi gjatë një intervali fiks. Ky interval mund të jetë çdo gjë nga orë deri në mujore, dhe qëndron në kontrast me blerjen me shumën e përgjithshme, ku një investitor blen një shumë të madhe të një aktivi menjëherë. Me DCA, rrallëherë ka nevojë për të synuar kohë specifike blerjeje; blerjet mund të kryhen vazhdimisht, të shpërndara në një periudhë të paracaktuar.

 

________________________________________________

Pse DCA është e preferueshme mbi blerjen e një shume të madhe?

Avantazhi kryesor i DCA është se zvogëlon ndikimin e luhatjeve të çmimeve në çmimin mesatar të blerjes së një token, duke lejuar rendimente më të favorshme të aktiveve në terma afatgjatë. Parimi kryesor që e bën DCA një strategji investimi të preferuar varet nga paqëndrueshmëria e tregut dhe çmimet mesatare më të ulëta të blerjes nga të cilat mund të përfitoni nëse investoni me kalimin e kohës.

Ka edhe avantazhe të tjera, të tilla si nxitja e një qasjeje të disiplinuar ndaj investimit. Blerja mujore ose javore e aseteve mund të krijojë një zakon për të lënë mënjanë rregullisht kapitalin posaçërisht për qëllime investimi. Për më tepër, ai heq tundimin për të provuar dhe për të blerë kohën në treg ose për të blerë sipas ndjenjës mbizotëruese të tregut, e cila shpesh nxitet nga emocionet. Duke investuar rregullisht për një periudhë të gjatë, investitorët mund të përfitojnë potencialisht nga kthimet e përbëra dhe mesatarja e kostos së dollarit.

________________________________________________

Mesatarja e kostos së dollarit në praktikë

Le të supozojmë se keni 10,000 dollarë dhe vendosni të investoni 2,000 dollarë në fund të çdo muaji për pesë muaj.

Nëse çmimet në kohën e çdo hyrjeje ishin $10, $11, $7, $9 dhe $8, çmimi juaj mesatar i monedhës do të ishte kostoja mesatare e hyrjes në $9.

Nëse do të kishit investuar shumën e përgjithshme prej 10,000 dollarë në fillim të mandatit, do të kishit paguar 10 dollarë për monedhë (10% më shumë se rezultati i DCA prej 9 dollarësh).

________________________________________________

Pse të automatizoni blerjen e DCA me një bot?

Blerja e automatizuar e DCA ofron avantazhe të rëndësishme për blerjen manuale të DCA, të tilla si:

  • Konsistenca

Duke automatizuar procesin DCA me një bot, investitorët mund të sigurojnë që të mos humbasin kurrë një mundësi blerjeje të planifikuar. Kjo ndihmon në krijimin e një strategjie të qëndrueshme investimi e cila nga ana tjetër mund të çojë në kthime të ndërlikuara me kalimin e kohës.

  • Gabimi njerëzor i reduktuar

Kur investitorët bëjnë investime manuale, ekziston rreziku i gabimit njerëzor, si për shembull harrimi për të bërë një investim ose investimi i një shume të gabuar. Automatizimi i procesit DCA me një bot eliminon këtë rrezik të gabimit njerëzor.

  • Parametrat e personalizueshëm

Botët DCA shpesh vijnë me cilësime të personalizueshme që mund të përshtaten me qëllimet dhe preferencat specifike të investimit të një investitori. Kjo i lejon investitorët të zgjedhin kriptomonedhën në të cilën duan të investojnë, frekuencën e investimeve, shumën për të investuar dhe më shumë.

________________________________________________

Si të automatizoni blerjen e DCA me një bot

Mënyra më e lehtë për të siguruar që të mos humbisni kurrë një blerje DCA është të përdorni një bot për të ekzekutuar porositë tuaja për ju. ProBit Global e bën këtë një fllad me Deltabadger, një nga robotët më të avancuar mesatar të kostos së dollarit në treg.

Duke përdorur një bot DCA, çdokush mund të krijojë strategji të automatizuara blerjeje për orë, javore ose mujore për shumicën e argumenteve të listuara në shkëmbim. Bots DCA përdorin API-të e shkëmbimit, me udhëzues të detajuar të konfigurimit për t'ju përcjellë në proces. Këto API janë të kufizuara në lejet që i japin robotit, megjithëse vlen të përmendet gjithmonë se shkëmbimet nuk janë përgjegjëse për përdorimin e platformës dhe çdo humbje financiare që rezultojnë, nëse ka. Këshillohet gjithmonë që të bëni kërkimin tuaj për veçoritë e sigurisë të çdo roboti kripto-bot dhe reputacionin e tyre si kompani përpara se t'i instaloni ato.

Opsioni i intervalit inteligjent në Deltabadger mund ta drejtojë robotin që të vendosë të gjitha porositë sipas madhësisë minimale të lejuar të porosisë, në thelb duke i dhënë përparësi ekzekutimit të porosisë në ndarjen minimale në krahasim me kornizën kohore. Kjo do të thotë, ai gjithmonë kryen porosinë më të vogël të lejuar nga shkëmbimi, por modifikon kohën midis transaksioneve në mënyrë që të mund të blini sipas raportit që dëshironi.

Duke përdorur opsionin e porosisë limit, robotët DCA mund të programohen për të vendosur porosi në një % të caktuar nën ose mbi çmimin për një blerje automatike të ulët, të lartë të shitjes që mund të vendoset gjithashtu në mënyrë strategjike për të kompensuar tarifat e transaksionit dhe diferencat e tregut.

Ndërsa robotët kanë avantazhe të qarta, ato nuk duhet të konsiderohen si një mjet për të maksimizuar fitimet. Në vend të kësaj, ato duhet të përdoren si pjesë e një strategjie investimi afatgjatë për të eliminuar çdo blerje paniku ose përpjekje për të përcaktuar kohën e tregut. Ndërsa luhatjet e çmimeve në tregjet e kriptove mund të jenë të shumta, ju mund të jeni të qetë duke ditur se një qasje e ngadaltë dhe e qëndrueshme do t'ju sjellë fitime të vogla të cilat lehtë mund të shtohen me kalimin e kohës.

Ndiqni këtë udhëzues për të konfiguruar robotin tuaj Deltabadger DCA në ProBit Global.

________________________________________________

konkluzioni

Në përgjithësi, mesatarja e kostos së dollarit është një qasje e provuar dhe e testuar e cila funksionon mirë si për investitorët e rinj ashtu edhe për tregtarët veteranë, duke zbutur rreziqet që vijnë nga përpjekjet për të përcaktuar kohën e një pike hyrëse në një treg të paqëndrueshëm. Përdorimi i një roboti si Deltabadger për të automatizuar blerjen e DCA thjeshton më tej procesin, duke e bërë investimin në kripto një përvojë efikase dhe të këndshme. Duke reduktuar rrezikun e gabimit njerëzor dhe duke ofruar njohuri të vlefshme për tendencat e tregut, robotët mund të ndihmojnë investitorët të marrin vendime më të mira investimi dhe të arrijnë qëllimet e tyre të investimit. Provojeni vetë sot.

Related articles